Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

En kommentoi

  • Kaikki kuvat löytyvät blogin lopussa olevasta linkistä.
    Kaikki kuvat löytyvät blogin lopussa olevasta linkistä.

Suomessa poliittinen keskustelu on hävettävän alhaisella tasolla. Tai ehkä voi melkein sanoa, ettei sitä ole.

Kansanedustajaksi pyrkivä oululainen kansanedustaja (kepu) näytti pari päivää sitten naama punaisena mallia, miten opetellaan sanomaan toimittajalle: En kommentoi. En kommentoi. En kommentoi. Tyylistä saattoi päätellä, että asia oli uusi ja vaikeasti hahmotettava. Taisi miestä suorastaan pelottaa.

Uutiset ja koko tiedonvälitys on Ukrainan kriisin aikana muuttunut pelkäksi sotapropagandaksi ikään kuin Suomikin olisi sodan osapuoli. Ilmeisesti jotkut näin kuvittelevatkin. Esimerkiksi Carly Salounius-Pasternak, joka katsoi asiakseen huutaa kurkku suorana minulle twiitin: SUOMI EI OLE PUOLUEETON MAA. USKOKAA JO @KATJUUSSA. Mies kuvittelee ilmeisesti edelleen komentavansa rannikkojääkäreitä, jollainen minä en luojan kiitos ole.

Enemmän siis peitellään kuin annetaan julki. Julistetaan ja ajatellaan asioitten menevän läpi huutamalla.

Kuitenkin kaikille puolueille jaetaan runsaskätisesti rahaa puoluetukina, piilopuoluetukia unohtamatta. Päättäjillä on kokonainen avustajien ja apparatsikkien lauma apunaan, mutta tulosta ei vain tule.

Keskusteluja kansalaisten kanssa käydään korkeintaan auktoriteetin menetelmällä, jonka tärkein tavoite on saada verbaalinen voitto vastustajasta.

Vain paria kuukautta ennen vaaleja päättäjät muuttuvat höveleiksi ja ilmaantuvat turuille ja toreille ilmapallojen kanssa, jotka ovat yhtä tyhjiä kuin heidän lupauksensa.

Nykyinen tietotekniikka antaisi mahdollisuudet ihan toisenlaiseenkin toimintaan. Pidetäänhän Suomea johtavana it-maana vai joko sekin juna meni.

Mallia voisi ottaa Barak Obamalta, jonka Valkoinen talo lähettää tiedotteitaan jopa minulle, kun minä kerran otin sinne yhteyttä kertoakseni, että ”Minä olen Bradley Manning”.

"Lähettäjä: The White House
Lähetetty: ‎12.‎2.‎2015 22:27
Vastaanottaja: irmeli.arvola@gmail.com
Aihe: Here's what the President sent Congress yesterday:

The White House

Here's what the President sent Congress yesterday:

Yesterday, President Obama transmitted to Congress a proposed authorization for the use of military force, or AUMF, against the Islamic State of Iraq and the Levant, also known as ISIL.

ISIL poses a threat to U.S. national security, which is why U.S. armed forces are already working with some 60 other nations and partners to degrade and ultimately destroy ISIL. The President has said that we are strongest as a nation when the President and Congress work together, and enacting a bipartisan AUMF against ISIL would provide a clear and powerful signal that the United States stands united behind the efforts to degrade and ultimately destroy ISIL.

Take a look at the text of the letter he sent to Congress, below. Then learn more about exactly what an authorization of military force means for us."

Ymmärrän kyllä, että tällaisia kirjeitä lähtee maailmalle miljoonia. Ja niitä tulee useamman kerran kuukaudessa. Ainakaan heitä ei voi yrittämisen puutteesta syyttää.

Kaikki kuvat löytyvät täältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä on malliesimerkki siitä että poliitikot valikoivat kysymyksiä joita heille saa esittää tuon en kommnetoimantran kautta. https://www.youtube.com/watch?v=EUSW13Y2mxE Heti ohjelman alussa on karkea esimerkki tästä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä tämä kommentoimaton keskustan kansanedustajaehdokas oli Lapin vaalipiiristä,muistaakseni Pietarin tapaan kieltäytyi kolmekertaa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kiitos korjauksesta. Mutta ei kai se tässä niin nuukaa ole, kun ei nimiä mainita. Esimerkistähän tuo käy, mutta voin minä sen korjatakin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kiva että bloggailet taas Kaija!

Henry

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kiitos. Olen minä bloggailut koko ajan, mutta en täällä. Aamulehdessä niin kauan, että tuli bannit, kun laitoin blogiini kuvia Odessassa elävältä poltetuista ihmisistä. Sen jälkeen olen pistänyt jotain Kotikuusi III:een. Ei osaa vaitikaan olla:)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu, vaikea olla vaiti - se on totta.
Toisaalta - olen jo 15 vuotta haaveillut jostakin keskustelupalstasta. Kerran oli yksi joka tuntui aika hyvältä - kirjoittelin paljon sinne, jotta se säilyisi hengissä. Muutkin kirjoitteli, mutta yhä'äkkiä "joku veti töpselin seinästä".

Usein mietin kannattaako porvarimedialle lainkaan antaa ilmaista sisältöä?

Henry

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Bradley (Chelsea) Manning, Julian Assange, Edward Snowden, Hervé Falciani. Martti Manninen. He kaikki ovat kertoneet eteenpäin asioita, joista olisi kuulemma pitänyt vaieta.

Mutta mitä sitten? Ainakin minun vaikeaa tietää, millä tavoin maailma olisi erilainen ilman näitä "vuotoja". Mannisen möläytykset aiheuttivat konkreettisesti Matti Vanhasen etenemisen pääministeriksi, joten Manninenko on Vuosituhannen Vuotaja nro 1?

Poliittista "keskusteluakaan" en pidä tärkeänä. Sitä käydään, ja käydään, ja käydään. Samaan aikaan toisaalla tehdään päätöksiä ei kansalaiskeskustelujen, vaan sisäpiirin intressien pohjalta. Rahvas saa kaikin mokomin väitellä netissä, kirkonmäellä, marketissa, Teboililla ja saunan lauteilla; ne ovat aivan erillisiä, mihinkään vaikuttamattomia tapahtumia.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Olen samaa mieltä. Ensin tulee talous ja rahanvalta sanelee ja korruptoi. Joskus vain on pakko yrittää edes jotakin. Ihmiset ovat yleensä kuin lampaita tai kuin mullilauma, jota on helppo hallita, koska se ei ole tietoinen omasta voimastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mullilauman pitäisi toimia yhtenäisenä, jotta se kykenisi murtautumaan aitauksestaan. Yhtenäisyys puolestaan edellyttäisi johtajuutta yhdeltä ja mukautumista muilta, ja tämä alais-vaatimus on yksilöille kohtuuton. Ainakaan minä en halua rivijäseneksi mullilaumaan, tanssimaan jonkun paksupäisen kapinallisjohtajan pillin mukaan!

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #8

Ehkä asian voisi ihmisistä puheen ollen käsittää hieman vuorovaikutteisemminkin. Ja mikä on suhteesi tähän nykyiseen alamaisuuteesi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Suhde alamaisuuteen? Varmaankin jossain sivullisuuden ja välinpitämättömyyden hyllyvässä välimaastossa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Se ei ole hassumpi paikka. Siihen jos kykenisikin, niin helpommalla pääsisi. Ehkä. Sivullinen minä olen ollut aina, mutta välinpitämättömyys pitäisi opetella. On liikaa menneisyyden painolastia, ettei se kovin helposti käy.

Toimituksen poiminnat