Radikalisoituminen uhkaa – Fatbardhe Hetemaj

"Radikalisoitumisen uhka kasvaa jatkuvasti. Jos emme tartu ongelmaan sen vaatimalla vakavuudella, joudumme myös Suomessa todistamaan väkivaltaisen ekstremismin toiminnan tulevien vuosien aikana. Meistä jokaisen on osallistuttava ja otettava vastuuta väkivaltaisen ääriajattelun vastaiseen työhön. Kyse on ennaltaehkäisystä. Vaikka tuloksia ei voida laskea, meidän on uskottava sen vaikutuksiin. Tarvitsemme kansalaisyhteiskunnan, kuntien, uskonnollisten yhteisöjen, nuorisotyön, sosiaaliviranomaisten, koulujen ja poliisin saumatonta yhteistyötä – emme vastakkainasettelua ja rajaamista omiin tontteihin. Yhteistyötä muslimiyhteisöjen kanssa täytyy lisätä jokaisella taholla. Ei riitä, että mietimme, miksi joku lähtee. Meidän täytyy miettiä, miten voimme ennaltaehkäistä lähtemisen. Näin kirjoittaa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Fatbardhe Hetemaj.

Kävin hänen kanssaan lyhyen keskustelun feissarissa Kosovon pakolaisista, joita nyt on tulemassa Eurooppaan joukoittain. Jugoslaviasta pommittamalla itsenäistetty Kosovo vuotaa kansalaisiaan ulkomaille. Pelkästään Saksassa on tämän vuoden aikana rekisteröity 23000 kosovolaista maahanpyrkijää.

Usein liikkeelä ollaan väärennetyillä papereilla. Suosittu miesten lainaama kansalaisuus on Puolan, ja ammattiksi on otettu rakennustyöläinen tai maatyömies.

Maastalähdön kätilönä on yleensä ihmisten välitykseen erikoistunut mafiafirma. Lähdön syy on tavallisesti toimeentulon mahdottomuus tynkävaltiossa.

Hetemaj oli sitä mieltä, että viisumipakko Kosovon ja EU:n välillä pitäisi poistaa. Kun ehdotin hänelle, että saattaisi olla hedelmällisempää hänen yrittää kokoomuksen korjaussarjalla muuttaa Kosovoa kuin Suomea, hän lopetti keskustelun ja bannasi minut. Hyvin on kansanedustajaehdokas oppinut suomalaisten poliitikkojen tavoille.

Tuomas Santakallion käsitys näistä pakolaisista lähentelee omaani: ”Pakolaisista suurin osa heistä nostaa nopeasti maahantulon jälkeen työttömyyskorvausta. Perjantaisin he kuuntelevat todennäköisesti kotimaataan radikaalimpaa muslimisaarnaajaa. Parin vuoden kuluttua muutama heistä on muuttunut islamistiksi.

Heistä tulee Saksassa paljon kansallismielisempiä kuin itse kosovolaisista, ja paljon islamilaisempia kuin itse muslimeista. Kun he vihdoin palaavat Kosovoon, heitä kohdellaan muukalaisina. Tämä ärsyttää heitä, ja heidät on helppo houkutella mukaan kaikenlaisiin radikaaliliikkeisiin. Näin jugoslavialaiset pidetään kiistelemässä keskenään, ja länsimaiset suuryritykset voivat romuttaa sosiaaliturvan ja tuotantovälineet molemmissa maissa.

 

Hän on Kokoomuksen listalla. Kokoomuksen ehdokkaat puhuvat vain niistä asioista, joista heitä on pyydetty puhumaan. Maahanmuuttopolitiikka ei ole yksi näistä aiheista, etenkään jos se koskee samoja maahantulosääntöjä kaikille, tai kuntien lakisääteistä velvollisuutta tukea tai työllistää ensisijaisesti kuntalaisia.”

 

Lisää aiheesta täällä.

kaijaolinarvola
Sitoutumaton Raasepori

Runoilija ja kiroilija.
Olen syntynyt 1918 Sammatissa. Olen ikuinen väärinajattelija, joka toisinaan on oikeassa. Epäilijöille tiedoksi: Kyseinen vuosi on sieluruumiini syntymäaika. Lihallisena ilmaannuin tänne kylmään Pohjolaan vuonna 1948 helvetisti huutaen. Lisätietoja:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaija_Olin-Arvola
Vuonna 1963 neuvostoviranomaiset syyttivät Brodskya tyhjäntoimittamisesta(loisena elämisestä). Ote kuulustelupöytäkirjasta salakuljetettiin myöhemmin länteen.
Tuomari: "Mikä on ammattinne?"
Brodsky: "Olen runoilija."
Tuomari: "Kuka on muka sanonut että olette runoilija? Oletteko opiskellut runoutta?"
Brodsky: "Minusta runoilijaksi ei tulla opiskelemalla runoutta." Tuomari: "Mistä se taito sitten tulee?"
Brodsky: "Luulisin, että Jumalalta."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu