Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Marxit olivat oikeassa

  • Chico, Groucho, Harpo
    Chico, Groucho, Harpo

lKaikkihan tietävät, että Karl Marx teki aikoinaan analyysin kapitalistisesta yhteiskunnsta, joka on oikea ja käyttökelpoinen edelleen. Hänen aaveensa kummittelee Euroopassa yhä.

Monet muistavat myös Marxin veljekset Grouchon, Chicon ja Harpon, joiden ansiona on ollut ihmiskunnan naurattaminen ajasta aikaan.

Ehkä hauskimpia aforismeja on jättänyt jälkeensä Groucho Marx. Minulle mieluisimpia niistä ovat monet:  Joko tämä mies on kuollut tai sitten kelloni on pysähtynyt. Kaikki merkittävä tapahtuu historiassa kahdesti: ensin tragediana ja sitten farssina. Minä en liity yhdistyksiin, jotka hyväksyvät minut jäsenekseen. Nämä ovat periaatteeni, ja ellette satu pitämään niistä - minulla on muita periaatteita. Olen aina yrittänyt välttää kaikki hautajaiset - vallankin omani.

Harvempi kuitenkin tietää, miten osuvan kuvauksen he ovat ennakoiden laatineet Suomen nykyhallituksen toimista vuonna 2015.

Jos haluat nähdä sen, katso täältä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luettelit monet minunkin suosikkigrouchismeistani. Tuo lausahdus historiasta ensin tragediana ja sitten farssina on kuitenkin Karlin. Liittyi aikanaan Napoleon III:een. Wikiin ei voi luottaa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Yhteistä on uskovaisten tavara.
Luen parhaillaan Grouchon omaelämänkertaa. Saa nauraa kaiken aikaa.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Tässä lisää Grouchon sanomisia :

http://fi.wikiquote.org/wiki/Groucho_Marx

EDIT

Grouchollahan oli myös tällainen lentävä lause, että "ennen kuin sanon mitään, minun on kerrottava teille ...". Jotenkin tuohon malliin hänen sanontansa meni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset