Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

NYT SAA RIITTÄÄ!

  • Ystävälliset itävaltalaispoliisit valvoivat Bilderberg-kokouksen rauhaa kesällä 2015. Kuva: Kaija Olin-Arvola.
    Ystävälliset itävaltalaispoliisit valvoivat Bilderberg-kokouksen rauhaa kesällä 2015. Kuva: Kaija Olin-Arvola.
  • NYT SAA RIITTÄÄ!

Käynnissä oleva pakolaistulva on varmasti herättänyt hämmennystä meissä kaikissa.

Silti en jaksa uskoa, että se olisi alkanut spontaanisti. Lienee ollut Franklin D. Roosevelt, joka sanoi: Mikään politiikassa ei tapahdu sattumalta.

Kesällä pidettiin Saksassa G7-kokous, jonka vaikutusvallasta kertonee se, että koko Baijeri täyttyi poliiseista ja turvajärjestelyt sulkivat jopa moottoritiet. Heti perään oli Itävallassa Bilderberg-kokous, jossa istuivat maailman johtajat politiikan, talouden ja tiedotuksen huipulta.

Kun katsoo maailmaa näiden kokousten jälkeen, ei ole kovin vaikea päätellä, millaiset asiat näissä tapaamisissa olivat pöydillä. Tämän sanottuani tiedän, että päähäni on helppo sovittaa foliohattua, mutta en anna sen häiritä. Leimojen lyöminen on helppoa, joskin myös osoitus ajattelun laiskuudesta.

Hämmennykseen on omat syynsä ja hämmentyneitä ihmisiä on paljon. Tällaisissa tilanteissa erilaiset ihmiset keksivät erilaisia selityksiä asioille riippuen kunkin omista intresseistä. Helposti apuun rientää myös kaiken pelastava skitsofrenia: On helpompi uskoa ylhäältä tulevia ääniä kuin omia silmiään ja korviaan.

Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, sanotaan. Mutta yhtä hyvin voidaan todeta, että yksi sana valehtelee enemmän kuin tuhat kuvaa. Maailmamme on muuttunut kaiken aikaa entistä visuaalisemmaksi.

Totuus on kuitenkin suhde, mitä ei kannata unohtaa. Jos mielikuvani maailmasta ei ole oikea, se ei silloin ole tosikaan, vaikka oma etuni ja ideologiani sen mielellään sellaiseksi kuittaisi. Kun ihminen alkaa epäillä omia kokemuksiaan, kannattaisi pysähtyä myös kysymään olenko minä sairas vai onko se maailma.

Minusta sellainen maailma, missä tapetaan ja kidutetaan ihmisiä ja tuhotaan silmittömästi luontoa ja ympäristöä, ei voi olla muuta kuin sairas. Sodat eivät ole terveiden ihmisten luomuksia. Tässä maailmassa jokainen joutuu taistelemaan oman mielensä terveydestä, jos vielä on tallella edes hitunen omaatuntoa ja myötäelämisen kykyä.

Yhä edelleen maailmassa on kuitenkin ”ihmisiä jotka eivät pysty liikkumaan ellei joku sano heille mihin suuntaan heidän pitää liikkua, ihmisiä jotka odottavat että joku sanoisi heille mitä heidän pitää tehdä, ihmisiä jotka ovat valmiit tekemään mitä tahansa mitä heidän käsketään tehdä. Auschwitzissa heitä näki tuhansittain”, kirjoittaa romaanissaan Äiti Yö Kurt Vonnegut.

 

(Lähde: Kurt Vonnegut, Äiti Yö, Suom. Marjatta Kapari ja Matti Santalahti, Tammi 1980)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hienoa nähdä taas Kaijankin kirjoituksia täällä!

Nyt on tärkeää seurata kaikkia tiedotusvälineitä tasapuolisesti, kriittisesti ja palautetta antaen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kiitos Heikki. Nyt mennään niin hurjaa vauhtia, että on pakko yrittää pysyä kyydissä, ettei putoa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Luin juuri Dagens Nyheterin artikkelia, jossa kerrotan vuonna 1943 Suomesta Ruotsiin paenneista räästyisistä ja köyän näköisistä ja moraalittomista suomalaisista. Artikkelin mukaan se on eräänlainen klisee, joka vallitsee pakolaista yleensä. Toki nämä nykytulijat ovat paremmin pukeutuneita.

Noin 100 000 suomalaiselle piti järjestää tiloja ja turvapaikka Ruotsissa. Sinne meni myös norjalaisia ja tanskalaisia ja baltteja pakoon oman maan huonoja oloja.

Tällaista on ollut ja tulee olemaan. Tänä päivänä yhdenlaista huomenna jo toiselaista. Ties keitä vielä pakenemme. Olemme olleet vieraiden valtojen jaloissa monesti kuten puolalaisetkin.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/dagen-da-sverige-...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

On tämä ihmissuku joutunut vaeltamaan maailmassa milloin mihinkin suuntaan ja aina se on hengissä selvinnyt. Milloin paremmin ja milloin huonommin.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Varmasti ihmiset ovat liikkeellä omasta tahdostaan, sitä ei kannata kyseenalaistaa. Se on kuitenkin tullut mieleen, että salakuljettajia värväämällä, ja heidän toimintaansa ohjaamalla, voi saada ihmiset liikkeelle hyvin tehokkaasti. Salakuljettajista ja heidän organisaatioistaan on vähän tietoja, vaikka he ovat koko toiminnan moottori. Laillisten maahantuloreittien puutteessa salakuljettajat ovat saaneet vallan, ja tämä kehitys pitäisi katkaista.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Niiden kokousten jälkeen on tapahtunut vähän muutakin uudelleen järjestäytymistä.

Käyttäjän KariArvola kuva
Kari Arvola

Näinä päivinä käydään tiukkenevaa keskustelua rahasta. Hallitus puuhaa leikkauksia ja pakolaisvirta näyttää hallituksen ohella yllättäneen myös Ulkopoliittisen instituutin Venäjään fiksaantuneet tutkijat kuten myös maan sotilastiedustelun.

Pakolaisten sijoitustarve voi nousta satoihin tuhansiin - jos sen annetaan nousta. Toinen vaihtoehto on pitää kiinni tiukasti Euroopan valtioiden kokoon perustuvasta suunnittelusta ja suhteuttaa pakolaisten vastaanotto ja sijoitus siihen.
Joka tapauksessa puhutaan tuhansista tulijoista, joita riittää niin kauan, kuin erilaisin kaappauksin ja sotatoimin tuhotut rauniovaltiot karkottavat alueeltaan kaikki, joilla on riittävästi rahaa ja suhteita pakomatkan toteuttamiseen.

Samaan aikaan Suomen hallitus puhaa leikkauslistoja, jotka purevat pahiten heikoimmassa asemassa olevaan väestönosaan. Tämä voidaan helposti ohittaa puhumalla tässä yhteydessä köyhyyden suhteellisuudesta ja vedota ihmisoikeuksiin, jotka velvoittavat auttamaan maahan tulijoita. Köyhäthän meillä on aina keskuudessamme, eikö niin?

Ei se ole aivan niin. Suomessa on viime vuosina tapahtunut tulojen ja toimeentulon rakenteellinen uusjako siten, että työllistettyjen keskipalkka on kohonnut selvästi yli 3000 euron kuukaudessa. Mutta tutkimusten mukaan saman aikaisesti perustoimeentuloturvan varassa olevien ihmisten tulot ovat laskeneet. Puhutaan sadoista tuhansista ihmisistä, joiden kohdalla köyhyys one tosiasia. He ovat pudonneet, kun heidät on poliittisin päätöksin pudotettu hyvinvointivaltion kelkasta. Ja jatkoa seuraa.

Sen vuoksi pidän oikeutettuna myös jostakin marginaalista heikosti kuuluvaa vaatimusta, että meidän pitäisi huolehtia ensisijaisesti omista köyhistämme, ja huolehtia siitä, ettei hallitsematon maahanmuutto tuhoa loppuakin entisestä sosiaaliturvasta ja hyvinvointivaltiosta.

Jos kitetytän tämän ajatuksen niin se kuuluu: Suomessa on kyettävä panostamaan myös omien vähävaraisten ja äänettömien kärsijoitten toimeentuloon. Tämä on konkreettinen kohde, joka järjestään unohtuu, kun rahankäytöstä puhutaan.

Pakolaisten vastaanotto tulee organisoida ammattimaisesti ja rajata niihin mahdollisuuksiin, joita on olemassa vaarantamatta maamme kaikkein heikommassa asemassa olevien ihmisten elämää.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin on kysymys mistään foliosta tai Skitsofreniasta, ilmeisesti meidän päättäjmme kärsivät totuuden puuttesta.

Päättäjiemme päät on sekoitettu, kuka sen teki, ilmeisesti saamme nähdä tämän.

Aika näyttä missä menemme, päättäjillä näyttä olevan vaikeuksia tunnustaa tulleensa manipuloiduksi, tai pakotetuiksi tekemään määrätyt päätökset.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Varsinaisilta käsinukeilta he välillä näyttävät. Eikä sekään ole mikään salaisuus, että valtaosa Suomen eduskunnan päätöksistä tulee meille vain leimattavaksi Brysselistä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Nasserin arabisosialismin(epäonnistuneen)jälkiä tässä korjaillaan,-alueet ja maat siellä olisivat voineet ottaa oppia Israelista,kyllä siellä entinen autiomaa kukoistaa,mutta vääräuskoisesta mallin ottaminen taitaa ollaa liian katkeraa kalkkia,,,!
Edelleenkään yksikään arabimaa ei ole onnistunut rakentamaan mitään mikä edes viittaisi demokratiaan,,,!

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Sinusta siis demokratiaan ei kuulu se, että ihmisillä on työtä, suojaa ja ruokaa, terveydenhuolto ja mahdollisuus opiskella, että on naisten ja miesten välinen tasa-arvo eikä maan kaikkia rikkauksia anneta imperialistien ja eliitin ryövättäväksi. Millainen se sinun demokratiasi mahtaisi olla? Voisitko määritellä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

milloin nuo luetteloimasi asiat ovat kuuluneet arabialaiseen kulttuuriin,,ovatko ne kukoistaneet missään ennenkuin euroopasta tulleet siirtolaiset toivat nuo arvot tullessaan,-Israeliin,kukaan ei ole ollut tuomassa niitä arabeille !

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #18

Ehkä sinun olisi syytä vähän laajentaa maailmankuvaasi. Nämä asiat juuri kuuluivat arabisosialismiin, minkä vuoksi lännen imperialismin piti hyökätä näiden yhteiskuntien kimppuun. Lisänä tietysti strategisesti tärkeät maa-alueet ja raaka-aineet
Gaddafin tytär esim. Oli palkittu naisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämisestä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #19

Minä elin ja olin alueella vuosikausia,ja perehdyin alueen kulttuureihin,tapoihin, asenteisiin ja sanon että oppimisen paikka on nyt jossain muualla !
Naisten asema(esimerkiksi)ei olisi parantunut arabisosialismin oloissa mihinkään,ei myöskään vapaa tiedonvälitys,vapaa kokoontumis/julkaisuvapaus,saati toimiva oikeusjärjestelmä etc,,eli ei mitkään demokratian peruspilareista !

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #20

Eikö ihmisten perustarpeiden tyydyttäminen ole demokratian perusta? Sille hyvinvoinnille voi rakentua sitten kaikki muu. Ei päinvastoin. Mitä teet sananvapaudella, jos perustarpeesi jäävät tyydyttämättä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #21

Mitä teet sananvapaudella, jos perustarpeesi jäävät tyydyttämättä?

No voi esimerkiksi kertoa(vapaasti),mitkä perustarpeista eivät toteudu,miksi ne eivät toteudu,ketkä siitä ovat vastuussa ja miten oppositio voi reagoida lehdistössä,järjestäytymällä,äänestämällä vapaisssa(hui kauhistus)vaaleissa etc ja etc !

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #23

Et ymmärtänyt vastausta,-sorry,,Gaddafin hallinnolla(tai mubarakin) ja demokratialla tai demokratian edellytyksillä ei ole mitään tekemistä keskenään,-paitsi mahdollisuus tehdä poliittista propagandaa !

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #24

Saat pitää mielipiteesi. Eihän tässä näytä mitään keskustelua tarvittavan, kun jo tiedät valmiiksi kaiken :))

Reino Jalas

“voineet ottaa oppia Israelista,kyllä siellä entinen
autiomaa kukoistaa,mutta vääräuskoisesta mallin ottaminen
taitaa ollaa liian katkeraa kalkkia,,,!”

Arabeilla ei ole ollut mitään teknistä vaikeutta eikä myöskään uskonnollista vastahankaa ottaa Israelin ja länsimaiden viljelymenetelmiä myös omaan käyttöönsä.
Pari ilmakuvaa arabialaisilla maatiloilla näyttää, sielläkin vihreyttä on silmänkantamattomiin eräillä aueilla.

Vihreys kuitenkin perustuu maan alla oleviin, tuhansien vuosien aikana kertyneiden ja pohjavesivarojen pumppaamiseen. Sekä USA, Israel että myös arabimaat ovat jo kokeneet karvaasti, että nuo vesivarat on jo pumpattu loppuun, tai Saudi-Arabiassa viimeisetkin loppuvat 10 v. sisällä. Pohjavesivarat ovat kertakäyttöisiä.

Vedenpuute ja sitä kautta ruuan puute tulee ajamaan entistä suurempia arabialaisten ihmismassoja liikkeelle ennen vuotta 2030. Kaikkein ilmeisin suunta on Eurooppa. Siellä Euroopassa toivotellaan kaikki maailman ihmiset tervetulleiksi. Parhaansa mukaan halutaan tulijoiden tuntevan itsensä odotetuiksi ja tervetulleiksi tulijoiksi.

On selvää että eurooppalaiset tervetulotoivotukset ovat historiaa siinä vaiheessa kun tulijoita on joka vuosi 3..4 miljoonan verran.
Ja lopulta kymmeniä miljoonia, kun eteläinen Afrikka ja Aasiakin lähtevät liikekannalle.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kiitos tärkeästä tiedosta. Libyallahan oli tekeillä maailman suurin vesiprojekti, jonka tarkoitus oli turvata vesi koko Pohjois-Afrikalle. Mitähän sille nykyisin kuuluu ja kenen hallussa se on?

Reino Jalas

Wikipediakaan ei ole tuon viimeisimmistä käänteistä ihan ajan tasalla.
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Man-Made_River

Sekin projekti kuitenkin perustui samojen pohjavesivarantojen käyttöön. Miten lie nekään lähteet sitten riittää koko Pohjois-Afrikan käyttöön, vaikka 30..60 v. ajaksi.

Toimituksen poiminnat