Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Ministeri Anne Bernerin unelma

  • Ministeri Anne Bernerin unelma
    Ministeri Anne Bernerin unelma

Uusi Suomi kertoi 10.4.2016 artikkelissaan ministeri Anne Bernerin yrityksestä puhdistaa mainettaan blogissa, jonka palvelinta ei linkistä löytynyt. Minä kuten jokainen täysi-ikäinen ihminen tiedän, että sana ei riitä todisteeksi, vaan tarvitaan näyttöä. Jos Anne Berner sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä veroparatiisien kanssa, se ei todista mitään. Jokainen, myös ministeri, voi sanoa, mitä sylki suuhun tuo, mutta näytöksi se ei riitä.

Tätä enemmän minä ihmettelen hänen lausuntoaan: ”–Tarvitsemme paluuta pian 100-vuotiaan Suomen syntymisen aikaan, jolloin työn ja pääoman välillä oli liitto. Siitä syntyi Suomen teollistuminen ja hyvinvointiyhteiskunnan kasvu. Näistä kysymyksistä on ollut vaikea synnyttää yhteiskunnassamme rakentavaa ja avointa keskustelua.”

Ihmettelen suuresti, eikö ministeri tunne historiaa. Vai haluaako hän tällä lausunnollaan vain uhkailla ja pelotella muutenkin kaikin tavoin nurkkaan ajettuja Suomen vähäväkisiä. Toisin sanoen köyhiä, joita viimeisen laskelman mukaan Suomessa on jo miljoona.

Feissarissa kiertää parhaillaan Antti Yrjösen kuva Anne Bernerin lausunnolla täydennettynä.

 

Minä laitoin sen ministerille sähköpostina saatteella:

Hei!

Että tällaista liittoako haikailet?

Terveisin punaorvon lapsi
Kaija Olin-Arvola

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Blogisti kirjoittaa "Jos Anne Berner sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä veroparatiisien kanssa, se ei todista mitään. Jokainen, myös ministeri, voi sanoa, mitä sylki suuhun tuo, mutta näytöksi se ei riitä."

Mietin tuossa tovin aikaa jotta millähän ilveellä ministeri tuon osoittaisi todeksi? Jos ministerillä ei kertomansa mukaan ole veroparatiisiyhtiössä mitään toimintaa ja saatuja tuloja, niin kuinkas sen osoittaa faktatietona. Saisiko esimerkin jolla aukottomasti tuon osoittaa?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Olet siis sitä mieltä, että sana riittää. Minä odottelen. Eikö hän ollut ennen ministeriksi tuloaan jopa Sveitsin kansalainen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kerro nyt kuitenkin mitä dokumenttia tahdot ministerin esittävän, jotta uskot hänen sanaansa. Toukokuussa 2015 Anne Berner on kertonut jättäneensä eroilmoituksen hallitusjäsenyydestä kansanedustajuuden myötä luxemburgilaisen veroparatiisiyhtiö Saltri II LuxCon hallituksen jäsenyydestä, jossa oli toiminut vuodesta 2012 alkaen.

Wikipedian mukaan Berner on sekä Sveitsin että 19. tammikuuta 2015 alkaen myös Suomen kansalainen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anne_Berner

Et siis usko vieläkään ettei Bernerillä ole yhteyksiä ministerinä ollessaan veroparatiisiyhtiöön? En voi auttaa enempää.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #3

Kun ihmisellä on miljoonien omaisuus ja hän on perinnöllisestikin rikas, niin pelkästään päättelemälllä verotiedoista voi tehdä johtopäätöksiä. Mutta jos sinä haluat pitää lapsenuskosi, niin minkä minä sille voin.

Ja jutun pääpointti ei ollut siinä. Minun vaarini teloitettiin tutkimatta vuonna 1918, jolloin äitini oli vain kaksivuotias. Vaaria pidettiin haavoittuneena keskitysleirissä ennen kuin hänet teloitettiin ja sotkettiin suohon. Vaarini ainoa rikos oli kuuluminen työväenyhdistykseen.

Lisää aiheesta voit lukea tuosta linkistä: http://idamatildalindell.blogspot.fi/

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kaija Olin-Arvola

Turhaa lässytystä. Kun sinä väität, että et usko Anne Berneriä olevan puhtaita papereita, niin oikeuskäytännön mukaan sinulla on todistustaakka näyttää, että Bernerillä on yhteys veroparatiiseihin.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #5

Ei tämä ole mikään käräjätupa. Suomalaiset ovat kovin auktoriteetiuskoisia ja jälki on sen mukaista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Blogistin siteeraus on osa kappaleesta, joka kuuluu kokonaisuudessaan:
"Aggressiiviseen verosuunnitteluun puuttuminen vaatii ennen kaikkea kansainvälistä yhteistyötä, lisäksi tarvitaan myös kotimaisia toimia. Sellainen on luottamuksen ja ennakoitavuuden rakentaminen Suomen talous- ja verotusjärjestelmään. Tarvitsemme kansallista tahtotilaa sille, haluammeko olla omistava yhteiskunta ja olemmeko valmiita sallimaan yhteiskunnan vaurastumista kannustamalla pääomia sijoittamaan kotimaahan? Tarvitsemme paluuta pian 100-vuotiaan Suomen syntymisen aikaan, jolloin työn ja pääoman välillä oli liitto. Siitä syntyi Suomen teollistuminen ja hyvinvointiyhteiskunnan kasvu. Näistä kysymyksistä on ollut vaikea synnyttää yhteiskunnassamme rakentavaa ja avointa keskustelua."
http://anneberner.fi/anne-berner-harmaa-talous-on-...

Olisi tuota ajatusta ehkä voinut kirkastaa, mutta minun mielestäni kysymys on niin koti- kuin ulkomaisten tahojen investointihalukkuuden lisäämisestä Suomeen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Olihan siinä linkki. Minä keskityin olennaiseen. Ja niin kuin kerroin, Usarin linkki Bernerin blogiin ei auennut. Enkä minä ole ainoa, joka ei usko. En myöskään ainoa, joka ihmettelee Bernerin liittoa. Se oli silkkaa lahtausta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Yritä Kaija Olin-Arvola todistaa, ettei sinulla ole veronkiertotiliä veroparatiisissa.

Moni ay-pomo on kaivannut entisiä patruuna-aikaa, jolloin pääomalla oli "kasvot". Nyt kansaivälisten Suomessa toimivien yhtiöiden omistajat ovat pörssiosakeiden omistajia ties missä. Neuvotteluosapuoli on miljoonatuloja kuittaava palkkajohtaja jonka työsopimukseen kuuluu myös "kultainen" kädenpuristus.

Ehkä tuossa työn ja pääoman liitosta oli viittaus myös tähän paruunakauteen.

PS. Liittyykö tuo teloituskuva jotenkin tähän aiheeseen?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ministeri Berner on todellinen humanisti. Oman kertomuksensa mukaan hän ei ole osallistunut "verosuunnitteluun". Berner myös työllistää ihmisiä pelkästä hyvästä sydämestään. Ja lastensairaalaa Berner rakennuttaa rakkaudesta pienokaisiin.

Uskokoon ken tahtoo!?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Suomessa menestyminen ja yrittäminen tuntuu olevan osoitus epärehellisyydestä, muuta ei tuohon uskomiseen tarvita. Kuten tämä aloitus ja muutamat kommentit sen hyvin osoittavat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jo antiikin Roomassa Mercurius oli kauppiaiden ja varkaiden suojelija. Syvällä on siis uskomus, että menestynyt kauppias on aina epärehellinen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #17

Kreikassa Hermes oli paimenten, sanansaattajien ja runoilijoiden, mutta myös kauppiaiden että varkaiden suojelija.

Käyttäjän AiriMantovaara-puolakka kuva
Airi Mantovaara-puolakka

"Rakkaudesta pienokaisiin" tulee Anne Bernerin yhtiölle sairaalasta vuokratuloja sinne veroparatiisiin eli Sveitsiin. Viimeinen arvio näkyi olevan 3 miljardia €/vuosi. Saattaahan olla, että mun tiedoissa on pilkkuvirhe, mutta en olekaan valtionvarainministeri, jolle se annettiin anteeksi.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Suuri puhallus sekin. Ja vielä lasten nimissä. Kuinka kehtaa?

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Mitä tarkalleen ottaen nyt väität? Että Berner hyötyy jollain muotoa taloudellisesti Lastensairaalasta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onko rikossyyte Berneriä vastaan jo nostettu?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tässä vielä Ylen antia aiheeseen. Kerran sen jo tähän laitoinkin, mutta kissako lienee vienyt.

http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_vero...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ministeri Bernerin lausunto on perin onneton.

Tuskin Suomessa olisi syttynyt vuonna 1918 vapaussodan kylkiäisenä sisällissotaa, jos työn ja pääoman liitto olisi tuonut molemmille osapuolille pelkästään menestystä ja hyvinvointia.

P.S. Suomen teollisuuden vilkkain kasvu-ja laajentumisvaihe oli alkanut jo 1890-luvulla ja se jatkui aina ensimmäiseen maailmansotaan.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Parasta tässä on piiloutuminen sloganien taakse, kun ei ole valmis käymään älykästä keskustelua. Jokainen voi pohtia ketä nyt tarkoitan. #luokkasota

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Niinpä, 100 vuotta sitten aika moni työnanjakin teloitettiin. En kuitenkaan ole nähnyt nimeen liitettyä määritystä (teloitetun johtajan pojanpoika).

PS. Ehkä Olin-Arvola tarkoittaa tuolla teloituskuvalla sitä, mitä veronkiertäjille pitäisi tehdä :)

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ne rikollisethan armahdettiin heti sodan päätyttyä eikä asiaan ole palattu. #armahdus #sotasyyllisyys

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ei ole vaikea ymmärtää. #luokkasota #yhteiskuntasopimus #kilpailukykysopimus

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Laitoin tämän asian tiimoilta seuraavan viestin kaikille kansanedustajille otsikolla Anne Bernerin puheet:

11.4.2016 Åminnessa

Arvoisa kansanedustaja!

Mielestäni tämä erilaisiin sopimuksiin pakottaminen alkaa jo saada sellaisia muotoja tässä maassa, että olisi parempi pistää vähän sordiinoa päälle. Ministeri Anne Bernerin puhe on täysin sopimaton demokraattiseen yhteiskuntaan, jos tätä enää voi sellaiseksi kutsua. Lisäksi hän loukkaa puheellaan lukemattomia Suomen kansalaisia, jotka edelleen kantavat selässään taakkaa valkoisten vuonna 1918 tekemistä selvittämättömistä rikoksista.

Lisää aiheesta: http://kaijaolinarvola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21...

tulisin terveisin Kaija Olin-Arvola
(Tästä poistin vain yhteystietoni.)

P.S. Odotan vastauksianne.
Sama

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On monen Suomalaisen sukua joutunut silloin aikanaan vainon kohteeksi, myös allekirjoittaneen sukua punaisten puolelta.

Minä nyt en vaan näe yhtymäkohtaa Bernerin lausunnoissa noihin teloituksiin, aika vastenmielistä populismia koko tämä kirjoitus.

Mitä sitten pitäisi tehdä, tietysti ensin varmaan erottaa Berner, ja sitten palkata valtionhallintoon tilalle kaikki, joiden sukua on teloitettu sisällissodassa, rikkaat ja hyvintoimeentulevat varmaan pitää karkottaa, tai ainakin oikeudessa tuomita.

HUOH!

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Toimituksen poiminnat