Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Enää ei tarvitse ihmetellä mitään

Luen parhaillaan Jarkko Vesikansan kirjaa Salainen sisällissota. Se kertoo kommunisminvastaisesta taistelusta Suomessa. 

Sinänsä ihan mielenkiintoinen opus, joka ei kylläkään paljasta kommunistien hirmutekoja kuten pikkulasten syömistä yms. Sitä enemmän sen sijaan, kuinka kommunisteja vakoiltiin ja kuinka heidän kannatustaan yritettiin kaikin tavoin heikentää. 

Aktiivisin toimija oli SYL (Suomalaisen Yhteiskunnan Tuki). Rahaa järjestölle virtasi niin suomalaiselta suurpääomalta kuin CIA:lta. SYL toimi myös salaisen poliisin aktiivisena avustajana ja arvokkaita palveluksia tuli myös demareilta aina valtakunnan ylintä johtoa myöden.

Kirjan on esitellyt blogissaan myös Erkki Tuomioja, joka juttunsa lopuksi paheksuu Armas D. Siimeksen laittamista myyräntöiden tekijöiden joukkoon SDP:n valistussihteerinä. Kuin myös erityisesti sitä, että hän kertoo Armaksen olleen Suvi-Anne Siimeksen isoisän.

Hyvä että kertoi. Nyt minun ei tässä naisessa ja hänen elämäntyössään ja urakehityksessään tarvitse ihmetellä enää yhtään mitään.

Harri Markoffin sanoin "Pitkien varjojen maassa vähäläntäkin näyttää jättiläiseltä".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Voi lohduttautuasillä, että on siirrytty demokraattisempaan valvontaan: Nykyään ei valvota vain kommareita vaan kaikkia valvotaan. ;)
Ja vieläpä monen valtion toimesta.

Henry

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kävitkö katsomassa Oliwer Stonen Snowdenin. Se oli varsin vakuuttava elokuva aiheesta. Vähän minua kuumotti, kun pari päivää sitten vaihdoin Googlen salasanan ja sain puhelun Washington C.D.stä. Minulta tiedusteltiin olenko minä minä.;)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Katson myöhemmin.
No, olitko Sinä Sinä?

Pitäisi ottaa ihan uusi identiteetti ja...

Henry

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Mielenkiintoista tässä vakoilussa oli, että siihen käytettiin miljoonittain rahaa niin pääomalta kuin CIAlta. Aluksi vakoilua suoritti salainen poliisi ja heti kohta myös demarit osallistuivat kommunisminvastaiseen taisteluun. Vähitellen vasikoita ilmaantui omistakin porukoista. Soluttautujat voisi melkein nimeltä luetella. Metodit olivat vanhat hyväksi koetut: viina, laulu ja naiset. Materiaali kertyi tonnikaupalla kaikenlaisista listoista ja muista asiakirjoista, joita myöhemmin sitten jo polttamalla hävitettiinkin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Skp;n kaadereilla oli oma listansa,ketä kapitalisteja sinne lyhtypylvääseen hirtetään varoitukseksi muille,,-ei uutta itärintamalta !

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei pidäkään... se oli NKP:n tekemä lista.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ei pidä sekään paikkaansa.

Toimituksen poiminnat