Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kansanrintama rauhan puolesta

  • Paavo Väyrynen
    Paavo Väyrynen

Tänä vuonna on kulunut 50 vuotta siitä, kun isännän kanssa yhdessä jaoimme presidentinvaalimainoksia. Silloin, 1968 tyydyimme operoimaan Sammatissa. Tänään oli kohteena koko Länsi-Uusimaa sekä Kisko ja Suomusjärvi Varsinais-Suomen Salossa. Kaikkiaan vajaan sadan kilometrin asemesta taivalta taittui nyt lähes tuhat, kun mukaan lasketaan materiaalin haku Hämeenlinnasta.

Silloin kommunistitkin vielä ymmärsivät kansanrintaman merkityksen. Näin tuosta tapahtumasta kertoo wiki: ”Suomen presidentinvaalin 1968 voitti ensimmäisellä äänestyskierroksella keskustapuolueen, SKDL:n, SDP:n, TPSL:n ja RKP:n vähemmistön asettama ehdokas, tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Hänen vastaehdokkainaan olivat Kokoomuksen ehdokas, Kansallis-Osake-Pankin pääjohtaja Matti Virkkunen ja Suomen Maaseudun Puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja ja tullineuvos Veikko Vennamo.”

Muutama päivä sitten ryhdyin keskusteluun muutaman nimimerkillä esiintyvän nuoren kommunistin kanssa nyt käytävistä presidentinvaaleista ja sain melko lailla kuraa silmilleni, koska olen vaaleissa ruvennut tukemaan Paavo Väyrystä. Eihän porvaria sovi äänestää, oli tärkein teesi.

Ei auttanut selitys, että nykyisen globalismin aikakaudella tarvitaan vielä paljon laajempaa yhteisrintamaa kuin pelkästään valtiomonopolistisen kapitalismin oloissa, johon vielä eurokommunismikin perustui. Nykymaailmassa noin 8500 ihmistä omistaa Sveitsin, Vatikaanin, Lontoon Cityn ja Washingtonin kautta koko  maailman. 

Kommunistien periaatteena on aina ollut kansainvälinen solidaarisuus ja rauhan puolustaminen. Tässä tilanteessa yhteisrintaman maailman muuttamiseksi täytyy olla todella laajan.

Nyt käytävissä presidentinvaaleissa on kysymys rauhasta, tasa-arvosta, Suomen puolueettomuudesta ja itsenäisyydestä. Näitä arvoja edustaa ja on aina edustanut Paavo Väyrynen. Hänenmielestään globalismin aika on päättymässä. Tämä ei riitä nuorille kommunisteille, koska he kuuluvat sukupolveen, joka haluaa kaiken heti ja nyt. Myös kommunismin. Tietysti.

Keskustelu päättyi siihen, että poikaset laittoivat minulle eston. Eikä siinä mitään, omassa kuplassa keskustelu on paljon mukavampaa.

Erikoista on, että fasisti-jahdissa toimivat fasistiset keinot: ilmianto, rankaisu ilman oikeutta, juoruilu eristäminen ja valheet.

Samaa Väyrys-herjaa tarjoilee myös Tiedonantaja. Lehdelle perusteluksi Paavon pahuudesta ja fasismista riittää se, että hän on jossain valokuvassa esiintynyt jonkun fasistin kanssa.

Kun ajatellaan, että Paavo Väyrynen on ainoa ehdokas, jolla olisi vakavasti otettavat mahdollisuudet päästä demokraattisen yhteisrintaman avulla presidentiksi, menevät kaikkia muita äänestäneiden äänet Niinistölle, myös nukkuvien ja nuorten kommunistien.

 

Mitkä ovat Niinistön tavoitteet?

Katsoin eilen Sauli Niinistön vaalitentin ja ihmettelen, mihin hänen suuri suosionsa voi perustua.

Niinistö suojelee luonnonrauhaa lennättämällä sotakoneita pitkin taivasta ja jyräämällä joka sortin metelöivillä sotakoneilla merillä ja metsissä. 

Yhteiskuntarauhaa hän on edistänyt jo vuodesta 1990 kurittamalla vähäosaisia talouspolitiikalla, joka on ollut verrattavissa kansanmurhaan. Viimeksi hyväksymällä työttömien aktivoimismallin.

Rauhaa hän puolustaa provosoimalla Venäjää uittamalla Suomea Natoon. Tekemällä salaisia sopimuksia ja osallistamalla Suomen sotiin, joissa tapetaan ihmisiä, myös lapsia ja vanhuksia ja tuhotaan kainostelematta luontoa.  Ostelemalla aseita, vaikka ihmisillä ei ole ruokaa.

Ja sitten hän vielä jeesustelee puhumalla syrjäytyneistä nuorista, vaikka yli 60 000 nuorta on SYRJÄYTETTY teille tietämättömille ja 100 000 lasta elää köyhyydessä.

Kaikkiaan Suomessa on miljoona köyhää ja tuloerot vain kasvavat. Sauli Niinistön  oman palkan alennus on tähän verrattuna halpahintaista yleisön kosiskelua. 

Tämäkö itsessään ei ole arkipäivän fasismia.

 

Onko Paavo Väyrynen populisti?

Ja vielä Kari Arvolan kysymykset toimittajille: Onko Paavo Väyrynen sen vuoksi populisti, että hän käyttää NATOa vastustavasta suomalaisten enemmistöstä sanaa kansa?

Tai sen vuoksi, että hän näkee globalisaation tukijoiden keskuudessa merkittäviä hajoamisilmiöitä?

Tai sen vuoksi, että Väyrynen painottaa rahaliitossa mukana olemisen tarkoittavan suomalaisille veronmaksajille vakavaa ja kasvavaa uhkaa, kun "yhteisvastuu" etelän velkamaiden hyväksi lisääntyy.

Tai senkin vuoksi, että Väyrynen kritisoi maan hallitusta lepsusta pakolaispolitiikasta ja muistuttaa aloitteestaan hyvin hoidettujen pakolaisleirien perustamisesta ongelma-alueiden tuntumaan kuukausia aikaisemmin, kuin EU-johtajat kokoontuivat Maltalle kiikaroimaan Välimerelle ja asiaa pohtimaan?

Populismi-leimoja lätkimällä välttyy puhumasta itse asioista ja ongelmista.

Turha kieltää: Väyrynen on lahjakas politiikan visionääri, jonka arvoa pikkusieluiset sameanveden kalastelijat eivät ymmärrä eivätkä kateuttaan tunnusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-Kun yhteisvastuu Eu:n rahoituksesta lisääntyy.- Ilmeisesti myös Suomen maksu- vastuu lisääntyy, kun britit jättävät jälkeensä useiden euromiljardien vajeen Eu:n rahoitukseen, poistuessaan maksajan paikalta. No ei hätää. Kyllä kait suomalaisten peppu vielä kestää "tuonkin meriveden"? Tässä vähän härskimpi versio Mannerheimin päiväkäskystä minun syntymäni aikoihin: "Paljon meiltä on mennyt, menköön loputkin."

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vuodesta 1968 tulee vain mieleen se, kuinka Neuvostoliiton panssarit polkivat alleen Tsheko-Slovakian orastavan "ihmiskasvoisen sosialismin" demokraattisine vaatimuksineen. Se oli iso-venäläistä stalinistista imperialismia aidoimmillaan. Et tainnut olla kuitenkaan tämän asian tiimoilta liikkeellä silloin, tai myöhemmin?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Taisinpa olla. Olin juuri liittynyt SKP:hen ja sanoin, että eroan, jos puolue ei tuomitse miehitystä. Saarinen tuomitsi. Ei tarvinnut erota. Olen edelleen sillä kannalla ja pahoillani, sillä siitä olisi voinut syntyä jotakin. Mutta kenkätehtailijan poika sai tehtaansa ja muut ahneet omansa. Sellaista elämä on.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä muutama (facebook)video, jossa Väyrynen sanoo suorat sanat:

https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

Olin Väyrysestä muuten mitä mieltä tahansa, niin kyllä juttu on niin, että hän on ainoa, joka uskaltaa sanoa miten maa makaa.

Henry

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Eikös Torvalds olisi oikea ehdokas vasemmistolle/kommunisteille stallarimenneisyytensä ansiosta(kerran kommari,aina kommari)
-ai niin,se nato !

Toimituksen poiminnat