Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Muistoa kunnioittaen historian jatkumolla

  • Vihtori ja Ida Lindell os. Nyman
    Vihtori ja Ida Lindell os. Nyman

Kävin eilen Vasemmistoliiton Antero Eerolan kanssa keskustelun, joka päättyi kuten tavallista muidenkin kevytvasemmistolaisten kanssa syytöksiin minun katkeruudestani ja epäasialliseen argumentiin höpöhöpö... niin kuin aina, kun asialliset argumentit loppuvat.

 

Keskustelu alkoi Eerolan päivityksestä, jonka hän oli tehnyt punaisten muistojuhlasta Suomenlinnassa. (Keskustelua käytiin sekä Antero Eerolan että minun facebookseinälläni.)

 

Minä tartuin tähän:

 

"Kevään 1918 muistelu on Suomessa tapahtunut maltillisissa ja asiallisissa merkeissä. Kyse on kuitenkin historiasta, ei enää politiikasta. Unohtaa ei pidä, mutta jakolinjoja tai riitoja ei sisällissodasta enää onneksi saa aikaan."

 

Tässä Antero Eerola implisiittisesti kieltää historian jatkumon ja luokkataistelun olemassaolon. Se on sovinnontekoa ja manipulaatiota, joka ei kunnioita punaisten uhrauksia, muistoa eikä jälkeen jääneiden tunteita.

 

Samat luokkaristiriidat vaikuttavat tämän päivän maailmassa entistä kärjekkäämpinä.

 

Punaiset aloittivat yhteiskunnan uudistamisen lähtien torpparien ja uuden sorretun luokan eduista. 

 

Sen luokan, joka kaiken rikkauden luojana oli painettu elämässä epäinhimillisiin oloihin hallitsijoiden vaurauden ja vallan kasvattamiseksi ja legitimoimiseksi.

 

He panivat henkensä alttiiksi paremman maailman ja rauhan puolesta. Ja nyt kevytvasemmisto on tätä arvoa kieltämässä ja asiallisesti  vaatimassa vaikenemista ja sopua.

 

Jätän toistamatta ne loukkaavat herjat, jotka Antero Eerola minulle vasten kasvoja sylki.

 

Hän ei ilmeisesti ole tietoinen tutkimuksesta, jonka mukaan tällaiset traagiset tapahtumat noudattavat tiettyä lainmukaisuutta: ensimmäinen sukupolvi kokee, toinen vaikenee ja kolmas selvittää.

 

Vasta sen jälkeen voidaan aloittaa traumojen käsittely ja mahdollinen parantaminen.

 

Se ei tapahdu käskystä, manipuloimalla eikä kieltämällä eikä vallankaan kun yhteiskunnallisissa suhteissa ei ole mitään muutosta tapahtunut, vaan sama sorto ja alistaminen jatkuu entistä julmempana ja kärjekkäämpänä tänäkin päivänä, tosin eri muodossa vain.

 

Vasemmistoliitossa ei tätä kehitystä nähdä. Työväenaate on vaihdettu liberaaliin punavihreään aatepuuroon ja jopa taikauskoon.

 

Kaikessa mennään narsistinen oma etu paras etu -periaatteella ja suostutaan tämän takia millaisiin poliittisiin ratkaisuihin tahansa. 

 

Köyhän, vähävaraisten ja työtätekevien asiat eivät ole etusijalla. Valevasemmistolle ne eivät ole tarpeeksi trendikkäitä aiheita.

 

Ja mikä tietysti kylmästi laskelmoiden, ei ole edes kannattavaa, koska nämä ihmiset eivät äänestä. Eivätkä he asetu kulkueeksi sateenkaarilippujen taakse. Heidän huolensa ja heidän olemassaoloaan uhkaavat asiat ovat kokonaan toisaalla.

 

Lopuksi vielä Antero Eerolalle ja muille hänen ystävilleen: Toivon että lopetatte alhaisen vyön alle lyömisen ja tunkeutumisen minun yksityiselle tunnereviirilleni yrittämällä syyttää minua katkeruudesta minua edes tuntematta. Minulla ja kaltaisillani on oikeus omiin tunteisiimme, myös vihaan ja katkeruuteen.

 

Suosittelen teitä pitämään huolta vain omasta mentaalihygieniastanne.

 

Sekä oman vaarini ja muiden omaisteni  sekä kaikkien sorrettujen, aatteensa vuoksi kidutettujen ja teloitettujen muistoa kunnioittaen

 

Kaija Olin-Arvola

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minäkin säälin silloisia torppareita ja tehdastyöläisiä, jotka Leninin rikollisten bolshevikkien tukemat iljettävät punakaartilaiset huijasivat liittymään omien etujensa vastaiseen kapinaan tullakseen tapatetuiksi taistelussaan ihmisvastaisen totalitaristisen dikatatuurin puolesta. Jopa torpparilakien voimaantulo lykkääntyi monella vuodella, kun se muutoin olisi tehty heti itsenäisyyden alussa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tuo on sinun mielipiteesi. Saat pitää sen.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Kuikka on kyllä oikeassa. Taloushistorian emeritusprofessori Sakari Heikkisen ja tutkija Aapo Roseliuksen mukaan sisällissota viivästytti kehitystä mm. työmarkkinoilla ja sosiaalilainsäädännössä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005684711.html

Tuossa mielessä on tekopyhää vaalia sisällissodan punaista perintöä ja itkeä maailman epäoikeudenmukaisuutta epäonnistuneen kapinan jälkeen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Silloisen Sosiaalidemokraattien puheenjohta Kullervo Mannerin johdolla aloittama punakapina oli typerämpääkin typerämpi teko.
Itse Josif Stalin kävi agiteeraamassa Suomessa bolseviikki kapinaan punakaartia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lenin vietti kesällä ja syksyllä 1917 pitkään Suomessa tehden perusteellista valmistelutyötä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Otteita J.V.Stalinin kiihotuspuheesta Suomen SOSIALIDEMOKRAATTISEN Puolueen puoluekokouksessa 14[27].11.1917:

"Toverit! Meille on tullut tietoja, että teidän maassanne on samanlainen valtakriisi kuin oli Venäjälläkin Lokakuun vallankumouksen aattona.
Ja jos te tarvitsette meidän apuamme, me annamme sitä teille, veljellisesti ojentaen teille kätemme. Tästä voitte olla varmat."

https://histdoc.net/historia/1917-18/stalin1917.html

Risto Koivula

Täällä on se Stalinin puhe:

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/neu...

Hän kehotti Suomea julistatuman välittömästi itsenäiseksi.

Hän ei puhunut SDP:n puoluekokouksessa, vaan Ammattiliittojen valkunnallisessa kokouksessa viikoa aikasemmin. Tämä on väärin jopa Stalin-intenet-arkistossa, vaikk puheenpäivämäärä onkin oikein. Oikein se on Tuure Lehenin kirjassa Punaisten ja Valkoisten sota.

Risto Koivula

"Kapinan" vaihtoehto oli joutua tapplelemaan Mannerheimin johdolla Neuvosto-Venäjää vastaan, kuin Puolassa menshevikki Pilsudskin johdolla,sillä Mannerehein aloitti 24.1. 1918 hyökkäykset venäläisten varuskuntien rippeitä vastaan väittäen "Venäjän hyökänneen Suomeen". Siten Suomi olisi todell joutunut "oikeaan sotaan" Venäjän kanssa, mihin Manneheim pyrki.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/07/neuvos...

" Neuvosto-Venäjän armeija ei tapellut Suomen sisällissodassa."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tottahan Olin-Arvola puhuu, vasemmisto on paljon kiinnostuneempi sateenkaariväestä ja muslimeista kuin suomalaisista köyhistä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Jokainen näyttää edelleen tulevan autuaaksi omalla uskollaan. Se on oikein se.

Punaisten saavutukset eivät noista vääristelyistä huonone eivätkä heidän kärsimyksensä vähene.

Ilman heitä tämä kansa eläisi edelleen kurjuudessa, jota kohti tässä viimeiset vuosikymmemet on jälleen rahan voimalla mentykin.

Nyt murjotut tekevät sen itse, mitä lahtarit 100 vuotta sitten. Joka päivä tässä maailman onnellisimmassa maassa kaksi ihmistä tappaa itse itsensä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itsemurhien määrä on laskenut tasaisen nopeasti jo melkein kolmenkymmenen vuoden ajan:

https://findikaattori.fi/fi/10

(Vaikka väkiluku on taitekohdan jälkeen noin 10% korkeampi.)

Punaisten ainoat saavutukset ovat olleet tarpeeton verenvuodatus ja yhteiskunnan sosiaalisen kehityksen viivästyttäminen. Kerro konkreettisesti mitä niillä saavutuksilla tarkoitat! Ehkä talvisotaa, jota Kuusinen Venäjältä käsin rohkaisi aloittamaan?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Itse asassa kaksi ja puoli itsemurhaa. Eikä kaikkia edes tilastoida. Brändi nääs.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Suomessa-tehd%C3%A4%C3...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Nyt murjotut tekevät sen itse, mitä lahtarit 100 vuotta sitten. Joka päivä tässä maailman onnellisimmassa maassa kaksi ihmistä tappaa itse itsensä."

Ennen kuin puhut lahtareista, niin olisi hyvä vilkaista kolmea vuoden 1917 aikana tapahtunutta veritekoa, jotka ovat helmikuun vallankumouksen upseerisurmat, upseerien uimakoulu Viipurissa ja Mommilan veriteot. Niihin syyllistyivät joko venäläiset rivisotilaat joko itsenäisesti tai yhdessä punakaartien jäsenten kanssa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Helmikuun_vallankumo...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Upseerien_uimakoulu
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mommilan_veriteot

On täysin selvää, että tuollaiset veriteot luovat epäluuloa Venäjän vallankumouksia kohtaan, jotka olivat aloittamassa omia hirmutekojaan. Samalla ne myös ovat osaltaan osoittamassa Suomessa olleiden venäläisjoukkojen kurin höltymisestä. Sitä kautta ne olivat vaikuttamassa Suomen kansan kahtia jakautumiseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Linkkisi takaa löytyvällä narratiivilla ei ole yhtään sen suurempaa merkitystä kuin jos olisit itse kirjoittanut tekstit omasta päästäsi. Lähdeviitteet kannattaa aina perustaa faktadokumentaatioon. Voisihan viitteeksi linkata vaikka:

https://histdoc.net/historia/kuusinen.html

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kaltaisesi trollin kanssa on turha keskustella. En viitsi tuhlata ruutia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mikään mahti maailmassa ei voi kiistää sitä tosiasiaa, että vapaussota 1918 aiheutti suunnattomia kärsimyksiä molemmille kotimaisille osapuolille ja myös niille, jotka hartaasti halusivat pysytellä erillään koko jupakasta. Syyttömiä siviilejä surmattiin sekä punaisten toimesta että myös valkoisten toimesta varsinkin sodan loppuselvittelyissä.

Punaiset aloittivat kapinan Suomen laillista hallitusta vastaan bolsevistisen Venäjän lietsoessa hurmoksellista vallankumoushenkeä sosialidemokraattien äärisiipeen. Punaisen vallankumoushankkeen tuli saatiinkin syttymään ja sen jälki oli monin paikoin hirvittävää.

Blogistin väläyttämä "toisenlainen historiankäsitys" edustaa käsittämättömän katkeraa ja leppymätöntä valhepropagandaa pahimmillaan. Se häpäisee vapaussodan kaikkia osapuolia. Eikö olisi jo blogistin korkea aika heretä vihastaan ja siirtyä rauhan ja sovinnon aikaan?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Sinä et kykene minua määräämään. Minun tunteeni ovat minun. Kyllä tässä kaikenlaista manipulaatiota on yritetty. Ihan tasavallan presidentistä lähtien.

Ja kun lukee näitä kommentteja, niin eipä voi muuta sanoa kuin, että hirmuista vihaa virtaa vielä valkoisten jälkeläistenkin veressä.

Ehkä olisi aika tutustua todelliseen ja totuudenmukaiseen historiaan. Traumat siirtyvät yli sukupolvien. Aina siihen asti, kun vääryydet on korjattu.

Vastaan vain: Kammat.

Risto Koivula

Kerenskin vaalien ja haalituksen laillisuus oli äärimmäisen kyseenalainen. Jopa Väinö Tanner vastusti loppuun asti vaaleihin osollistumista ja boikotoi niitä.

Ukrainassa Kerenski munasi itsensä totaalisesti omiena joukossa tuolla harkitsemttomlla liikkeellä:

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/ven...

Toimituksen poiminnat