Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kelassa on mietitty

  • Iiro Arvola: Jokaisen umpikujan päästä johtaa pieni polku jonnekin.
    Iiro Arvola: Jokaisen umpikujan päästä johtaa pieni polku jonnekin.

Soitin Kelan kuntoutukseen ja tiedustelin, miten on mahdollista, että pitkällä sairaslomalla oleva ihminen laitetaan Te-keskukseen, kun hänen pitäisi päästä kuntoutukseen ja kuntoutustuelle eikä mihinkään aktivointileikkauksiin.

No meillä on mietitty, vastasi neuvoja, että kun kuntoutustuen käsittely kestää niin kauan on annettu mahdollisuus työllistyä vajaakuntoisena. Joten minä siihen, että kuka työnantaja sellaisen haluaa vaivoikseen, kun siitä ei ole kuin kuluja ja haittaa.

Siihen neuvoja jatkoi, että ainahan on mahdollista kääntyä sosiaalitoimiston puoleen. Vaan kuka sillä hilkulla elää, kun raha ei riitä edes ruokaan saati lääkkeisiin. Ei pysy niillä armopaloilla hengissä kuin keuhkotautinen kissa.

Mutta voi aina yrittää myös harkinnanvaraista, johon minä repesin.

Sanoin, että Kela on tämän avokeskitysleirin kapo. Ei tarvitse herrojen käsiään liata eikä uuneja muurata.

Sanoin, että tämä on jo tietoista väestöpolitiikkaa ihan niin kuin Hitlerin Saksassa, missä tapettiin 70 000 mielisairasta heikomman aineksen nimikkeellä.

Sanoin, ettei tämä ole enää mitään demokratiaa, vaan puhdasta fasismia.

Kerroin, että oma poikani osallistui näihin talkoisiin hirttämällä itsensä kuukausi sitten.

Nainen otti osaa ja vaikeni.

Aikani päästelin vielä suuresti sivistyneitä kirouksiani vähäosaisten kohtelusta, hoitamattajättämisestä ja suoranaisesta heitteille jätöstä, joihin vastauksena oli hiljaisuus.

Kehotin naista toimittamaan nauhoitetun annatukseni kaikille Kelan silmäätekeville aina pääjohtajaa myöden.

Kuuntelin hetken hiljaisuutta ja sanoin vielä, että jo neuvojan puhekyky vielä joskus palaa, niin minulle voi aina soittaa.

Ei ole puhelua kuulunut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Joku meni jo hirteen, vaikka tuet ovat vielä varsin ruhtinaalliset? Eihän tuo nykyinen aktivointileikkaus ole kuin vaivaiset 4,65% prosenttia. Jatkossa, jos vajaakuntoisen työhakemukset ovat huonolaatuisia tai puuttuvat täysin, lähtee toimeentulotuen perusosasta 20-40%. Kukahan aikanaan mm. vakavasti masentuneen työhakemukset laatii? Ei ne saa liian skarppejakaan olla, sillä karenssi napsahtaa heti, jos voidaan epäillä vilppiä tai "hakemustehtailua".

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Joskus leikataan myös aivoja. Wikipedian mukaan lobotomia on korvattu nykyään ns. kemiallisella lobotomialla. Onko ihmisarvon mukaista leikella ihmisten aivoja kun he eivät sopeudu muottiin?

https://kirjekelalle.wordpress.com/

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ei ole. Ainakin Ketipinorilla saadaan ihmisestä nopeesti zombi.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #9

"Ensimmäinen antipsykootti oli 1950-luvulla Ranskassa leikkauspotilaiden kivun lievittämiseen ja sokkitilan estämiseen kehitetty klooripromatsiini. Lääkkeen todettiin tekevän leikkauspotilaista välinpitämättömiä leikkausta kohtaan ja tekevän heistä väsyneitä.

Laborit kuvasi vaikutusta kemialliseksi lobotomiaksi.

Neuroleptit ovat sittemmin korvanneet skitsofrenian aikaisemmat hoitomuodot insuliini- ja sähköšokkihoidot sekä lobotomian. "

- Wikipedia, Antipsykoottiset lääkkeet

Kuulostaa aika edesvastuuttomalta, kun itsellekin noita ketipinoreja määrätty unensaantiin. Kyllähän se väsytti, mutta puolet seuraavasta päivästä sitten ihan aivot narikassa.

Paljonkohan nekin on syönyt aivosoluja? Niitä kun kannattais nykyään vissiin säästellä kun on ties mitä myrkkyä ilmassa. Luulisi että kannattaisi edes osaksi käyttää terveydenhuollossa ympäristölle edullisia yrttejä.

"Ketipinor:

Skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoito ja uusiutumisen esto. Depottabletteja käytetään myös lisälääkkeenä vaikean masennukse."

Onneksi Jumala on luonut kaikki lääkkeet jo. Kemikaalit kun eivät paranna mitään vaan tuottavat kuolemaa ekosysteemissä ja lopulta siten myös ihmisissä.

Valitettavasti sitä mukaa kun todistetaan lääketieteellisiä hyötyjä, byrokraatit nakkaavat kasvit lääke- tai huumausainelistalle. Jokatapauksessa, sen jälkeen niitä ei laillisesti saa nauttia Suomessa, etkä myöskään lääkäriltä saa niitä.

Hassu juttu, että jos niitä määritellään myös lääkkeiksi, niin miksei sitten lääkitä?

On tuo kannabis-asiakin kumma juttu, kun nyt ko. kasvi onkin patentoitu mm. hermosolujen uusiutumiskykyä parantavana ja voimakkaana antioksidanttina.

https://patents.google.com/patent/US6630507B1/en

Luulisi että Suomessakin riittäisi hermostosairaita ihmisiä, jotka tarvitsisivat apua. Nykyiset mömmöt kun korkeintaan vain hidastavat hermorappeumaa, mutta eivät voi edes pysäyttää sitä.

Tietyissä kasveissa on neurogeneesin vaikutus, jota tulee käyttää hyväksi. Nyt miljardit valuvat pillerimafian taskuihin, monikansallisille riistoyrityksille.

Onhan se mukava grillata kalaa nykyään, kun puoliksi mikromuovi ja sitten vielä lääkesekoitus kaupan päälle. Että sellaiset arominvahventeet.

"Itämeren kalat häiriintyvät lääkeaineista – Teollisuudella paineita"

https://yle.fi/uutiset/3-7455669

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos esimerkiksi henkilö hakee kuntoutustukea johon luonnollisesti tarvitaan B-lausunto, jossa lääkäri toteaa, että on työkvyytön, niin tuen hakuajalta pitää hakea työttömyyskorvausta, jos ei ole muuta toimeentuloa. Näin on myös jos hakee työkyvyttömyyseläkettä. Tämä on normi meininki.

Onko siinä järkeä vai ei, niin se on sitten toinen kysymys. Eihän nyt tietenkään työkyvytön voi käytännössä työhakemuksia lähettää, eikä teekkään niin. Saa kuitenkin työttömyyskorvauksen. Tukijärjestelmät eivät nyt tällä hetkellä taivu parempaan.

Sille, ettei aktiivisesti hae töitä kun on työvoimatoimiston kirjoilla on tässä tapauksessa pätevä peruste, eli odottaa kuntoutustukea, tai esimerkiksi työkyvyttömyyseläkettä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tässä fasismissa ei ole mitään normaalia. Tämä on törkeää riistoa ja hyvinvointiyhteuskunnan täydellistä tuhoamista.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Ongelma taitanee olla siinä, että suurin osa ihmisistäkin on yhtä välinpitämättömiä kuin valtio.

Tällöin normaalia kai on olla välinpitämätön ja syrjiä epänormaaleja.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola Vastaus kommenttiin #8

Kuka on ja kuka ei. Ja yhteiskuntaakin yritettiin parantaa sodan jälkeen ja vielä 60- ja 70-luvuilla. Valtio on väkivaltakoneisto, jota käytetään vallan välineenä. Ja kurinpitoon.

Tätä menoa ei meillä kohta olekaan kuin yövartijayhteiskunta. Armeija ja poliisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti on verbaalisesti erittäin lahjakas.

Entä jos hän siirtyisi nyt aluksi nälkäkirjailijaksi ja siitä sitten nopeastikin apurahakirjailijaksi ?

P.S. Toimittajan työhön blogisti vaikuttaa aivan liian älykkäältä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Voi, voi, kun hänellä on apurahakirjailijaksi ihan väärät mielipiteet ja vallanvastainen fokus. Kai ymmärrät?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kuntouttava työtoiminta on aivan väärä osoite ihmiselle joka on sairas ja tarvitsee kuntoutusta.
Jostain syystä työkyvyttömiä ihmisiä yritetään tungeta näihin kuntouttaviin työtoimintoihin, missä ei ole mitään järkeä.

Itse kävin läpi nuo kaikki aikoinaan, onneksi kohdallani päädyttiin lopulta oikeaan kuntoutukseen eikä mihinkään kuntouttavaan työtoimintaan, sillä se kuntouttava työtoiminta on aivan oikeaa työtä mihin työkyvytön taas ei kykene.

Otan vielä kerran osaa Kaija sinun poikasi kuoleman johdosta ja huonoon kohteluun liittyen. Toivoa sopii että näitä asioita tsekkailtaisiin laajemminkin.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Moi Kaija, kirjoitin tällaisen blogin asiaan liittyen. Toivottavasti ihmisoikeudet jokin päivä toteutuu Suomessa.

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2579...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Toivotaan niin ja yritetään kaikkemme, että niin tapahtuisi.

Toimituksen poiminnat