Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kas näin syrjäytetään nuoret

  • Jokainen päätös, joka lisää köyhyyttä, syrjäyttää
    Jokainen päätös, joka lisää köyhyyttä, syrjäyttää
Eipä toimi kappalejako, vaikka tähän suoraan kirjoitin /// Ystävän tytär haki ja pääsi kokkikouluun. Voi onneksi olkoon! /// Mutta eipä koulu alkanutkaan. /// Mitä vittua? /// Perheellä ei ollut varaa työvaatteisiin eikä työvälineisiin. /// Asia sillä selvä. Paikan sai joku muu. /// Ja kas näin taas masennettiin nuori ihminen ja samalla syrjäytettiin. /// Hävyttömyyden huippu on, että nuorille ei turvata maksutonta toisen asteen koulutusta. /// Kansalaisaloitteella aiheesta pyyhittiin ahteria. /// Nuoret osoittavat mieltään, mutta huuto ei kuulu eduskuntatalon seinien läpi. /// Huomenna asiasta päätetään ja ainakin nyt ollaan sitä mieltä, että aloite kaatuu muotovirheeseen. /// Mitä vittua? Eikö eduskunnan isoliksaisia virkamiehiä ole palkattu juuri tällaisia virheitä korjaamaan. /// Jokaisessa vaalikoneessa on ollut kysymys: Kannatatko maksutonta toisen asteen koulutusta. Ja joka ainoa ehdokas varmasti vastaa: Kyllä. Täysin samaa mieltä. /// Älkää uskoko. Älkää ainakaan sellaista ehdokasta, joka samaan aikaan kannattaa miljardien upottamista varusteluun. /// Se on varmin tapa saada selville, että ainakaan sen edustajan äänellä ei maahan maksutonta toisen asteen koulutusta tule.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Julkisuudessa pitää kertoa mahdollisuudesta hakea toimeentulotukea toisen asteen opintoihin. On väärin, jos opinnot keskeytyvät rahapulan vuoksi, eikä ole ymmärretty hakea toimeentulotukea.
Tästä pitäisi kertoa niin kauan kuin toisen aste ei ole vielä ilmainen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Et taida tietää, miten Kelaan siirreyty sosisaliturva ja toimeentulotuki toimii. Vain kylmät laskelmat. Ja hylky. Perheen isä tappoi itsensä.

Toimituksen poiminnat