*

Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Epäluottamus

Kansakunta ei enää luota perinteelliseen mediaan?

Yle saa uuden vastaavan päätoimittajan. Päätoimittaja on suodatin, joka katsoo, että media-alustan linjaus ja omistajien vaateet toteutuvat. Suodatin ei ole enää nykyaikaista tiedonvälitystä. Perinteellinen media on tiedon välittäjä – siis välikerros ”totuuden ja lukijan välissä” [1. On aika uudistua.

 

Luottamus kansanedustajiin on mennyt jo aikoja sitten

Meillä Suomessa on sellainen tapa, että kansanedustajat edustavat vain omaa puoluettaan ja lähipiiriään. Suomessa on myös sellainen tapa, että puolueet määräävät mitä heidän edustajansa saavat olla milloinkin mieltä. Meillä Suomessa on myös sellainen tapa, että vaikka edustajat saavat melkoista palkkiota joiden lisäksi nauttivat melkoisista eduista, niin kansalaisten rahoja humputellaan surutta milloin mihinkin.

Pitääkö päättäjiin voida luottaa?

YLE esitteli tänä aamuna tutkimusta jonka mukaan kansalaiset eivät luota päättäjiin.  Pitäisikö sitten luottaa?

Ei, minun mielestäni ei pitäisikään luottaa päättäjiin.  Median ei pidä luottaa päättäjiin, eikä kansalaisten pidä luottaa päättäjiin eikä mediaan.

Saavutukset vaativat luottamusta

Benji-hyppääjän on voitava luottaa täysin niihin ihmisiin, joitten järjestelyt tekevät turvallisen tästä muuten hengenvaarallisesta elämyksestä.

Kiristäminen on rikos

Röh, röh, sanoo iso sika

missäs nyt on oikein vika,

kun ei pikku possuilla

ole ruokahalua?

 

Nöf, nöf, vastaa pikku possut,

eilen meiltä kastui tossut

nyt on nuha kamala

joka pojalla.

 

Jostain syystä tämä Laura Latvalan runo toistuu päässäni päivästä toiseen. On toistunut siitä pitäen, kun hallitus julkaisi ohjelmansa.

Harvoin on näin härskiä petosta esiintynyt vaalilupausten ja ehdotettujen toimenpiteiden välillä.

Putin ja Merkel, pari, joka ei luota toisiinsa

Süddeutsche Zeitung julkaisi tänään artikkelin Angela Merkelin ja ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin pyrkimyksistä vähentää jännitystä Ukrainan kriisissä, jo helmikuun alusta lähtien. Merkel ja Putin ovat keskustelleet Ukrainan kriisistä puhelimiitse 36 kertaa ja tavanneet toisensa kolmesti, yhteensä kahdeksan tunnin ajan. Viimeksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Brisbanessa G-20 maiden kokouksen yhteydessä. Mutta ratkaisua ei ole näkyvissä, pikemminkin päinvastoin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä