*

Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalaisuus ja maahanmuutto

Naisten uimavuoro onkin mamuvuoro

Tämän viikon perjantaina Jyväskylässä pyörähtää käyntiin uimahallissa ja kuntosalilla naistenvuoro, eli miehet kammetaan ulos liikuntapaikasta naistenvuoron alkaessa. Mutta naistenvuoro onkin paljastumassa mamuvuoroksi.

 

Suomi kuuluu suomalaisille

Harvinainen päivä, kaksi blogikirjoitusta. Mutta tätä ei voinut oikein sivuuttaa. Yksi ainoa lause, ja osui sieluun ja syvälle. https://demokraatti.fi/suomi-ei-ole-kenenkaan-omistama-nasima-razmyar-ih...

Valtamedia, vallan sosiologia, väkivalta

 

1.


Valtamedia vahvistaa ja saa vahvistusta valtavirta-ajattelusta, joka tällä hetkellä on tosiasialliselta sisällöltään väljähtynyttä jäännöstä reilun viidenkymmenen vuoden takaisesta, silloisen vähemmistön edelläkävijä-ajattelusta. Kulttuurivitka, jonka mittaan edelläkävijöiden ideat ja arvot ovat lanseerautuneet valtavirta-ajatteluksi, on hämmästyttävän pitkä.

Siirtolaiskriisi on myös moraalinen kriisi

Useita erilaisia asioita on nostettu esille liittyen Suomeenkin suuntautuneeseen siirtolaiskriisiin. Vaikka on puhuttu monikulttuurisuusideologiasta, niin ehkä kuitenkin vähemmälle huomiolle ovat jääneet pohdinnat siitä mitkä arvollis-moraaliset asiat taustalla vaikuttavat. Mielestäni siirtolaiskriisiin liittyvissä pohdinnoissa on hyvä mennä myöskin syvemmälle. Mitkä ovat tavallaan ne pohjimmaiset syyt minkä vuoksi Suomeen suuntautuvaa maahanmuuttoa voidaan sanoa kriisiksi?

Missä kulkee raja rasismissa meidän suomalaista kulttuuria kohtaan?

Silmiini sattui uutinen missä musta mies on perustanut Helsinkiin katupartion ja ilmoittaa kannattavansa monikulttuurista Suomea, ei siis meidän suomalaisten Suomea.
Miksi musta mies saa kertoa, että hän haluaa kaiken maailman maahanmuuttajia Suomeen mutta valkoinen mies ei saa sanoa ettei halua kaiken maailman maahanmuuttajia Suomeen?

Selänteen kirjoituksesta, aiheesta ja aiheen sivusta

Tämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni, jonka julkaisin ensin facebookissa, ja koska kynä lähti luistamaan niin ajattelin ruveta naputtelemaan aiheesta kuin aiheesta ja aiheiden vierustoista omaan blogiin. Saa nähdä kauan ja mistä kynä alkaa taas käymään. Alla kirjoitus kokonaisuudessaan. Asian pisti pyörähtämään Teemu Selänteen twiitit (en seuraa twitteriä, mutta ei noilta voinut välttyä) ja ennenkaikkea siitä seurannut kuohu ja Selänteen oma mainio blogivastaus tältä aamulta.

Mitä turvapaikanhakija TARVITSEE, ja mitä moni heistä VAATII

Otsikon tarkoitus on herättää miettimään, ovatko kaikki maahamme turvapaikkaa hakemaan tulevat todellakin turvapaikan tarpeessa, vaiko jotain muuta etsimässä.

Suomi on kuin haaleata keittoa

Suomalaisuus on kuin haaleaa ja mautonta mutta terveellistä keittoa.  Ulkomaalaisuus  on kuin maustetta soppaan, sopivasti lisättynä ja oikeilla aromeilla se antaa pikanttia lisää ja parantaa  makua.
Liikaa annosteltuna tai vääriä mausteita lisättäessä ruoka  menee kuitenkin pilalle.
Tärkeintä tässä on ,  että me saamme  itse tehdä soppamme mielemme mukaisesti  sillä mehän sen syömme ja maksamme , eikä siitä  riitä kuitenkaan koko maailmalle lusikoitavaksi.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä