*

Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen hallitus

Keskustan ja Kokoomuksen arvot muuttuvat lennossa

Vuonna 2015 Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset muodostivat hallituksen. Soini oli Perussuomalaisten johdossa ja puolueessa oli mukana koko nykyinen puheenjohtajisto. Eli Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola. Halla-aho oli meppinä, muut kansanedustajina. Kukaan nelikosta ei ollut missään nimessä seinäruusuna tai sivuraiteella puolueesta. Kaikki ovat olleet koko ajan siellä ns. nuivassa siivessä ja monesti aika äänekkäästi ja näkyvästi. Julkisuudessa välillä omasta tahdostaan, välillä pyydettynä esim.

Palkattoman työn käyttö lisääntyy ennennäkemättömän paljon!

Vanhan sanonnan mukaan jokainen sukupolvi kirjoittaa historian uudelleen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikesta vanhasta luovutaan. Sanonta tarkoittaa pikemminkin sitä, että perinteisten asioiden ohessa etsitään uusia hyviä muutoksia, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kokonaisuus palvelee kaikkia, ei pelkästään rikkaita tai köyhiä.  

Palkattoman työn käyttö lisääntyy ennennäkemättömän paljon!

Vanhan sanonnan mukaan jokainen sukupolvi kirjoittaa historian uudelleen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikesta vanhasta luovutaan. Sanonta tarkoittaa pikemminkin sitä, että perinteisten asioiden ohessa etsitään uusia hyviä muutoksia, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kokonaisuus palvelee kaikkia, ei pelkästään rikkaita tai köyhiä.  

Todellisen yhden asian puolueen räksytystä

Aikoinaan valheista narahtanut ja puolustusministerin tehtävistä sivuun siirtynyt, mutta silti rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi vallan mainiosti kelpaava Stefan Wallin ei suinkaan ole ensimmäinen, joka on vakuuttunut siitä, että hallitus on hajoamispisteessä. Kokeeneena poliitikkona hän tiedostanee sen, että ounastelemalla istuvan hallituksen hajoamista oppositiosta käsin saa takuuvarmasti palstatilaa.

Ulkomaalaisella ei ole ehdotonta oikeutta oleskella Suomessa

5.1.2017 julkaistu poliisin tiedote (poliisitarkastaja Mia Poutanen) kertoo kaiken oleellisen julkisuudessa väitellystä asiasta. Onko laittomasti maassa olevia ihmisiä olemassa? Saako puhua laittomasti maassa olevista? Mitkä ovat heidän oikeutensa?

Ulkomaalaisella ei ole ehdotonta oikeutta oleskella Suomessa. Perustuu Suomen lakiin, ulkomaalaislakiin.

Enää askel kohti Suomen yksikielistä tulevaisuutta

Suomessa päätetän tänään täyspäivystyssairaaloiden kohtalosta. Vaihtoehtoja on kaksi Pohjanmaalla - Joko Seinäjoella on täyspäivystyssairaala, tai sekä Seinäjoella että Vaasassa on kaiken kattavan hoidon paikka. Selitän alla lyhyesti miksi myöhempi näistä vaihtoehdoista on parempi.

Kenelle voin reklamoida maksuttomasta koulutuksestani?

Opintotukimielenosoituksen alla halusin pohtia laajemmin ylipäätänsä opiskeluani taloudellisessa mielessä. Esitän muutaman huomion, josta ei induktioita vedettäkö, koska nämä koskevat opiskelijana vain minua. Näiden avulla haluan kuitenkin havainnollistaa mahdollisesti pari esimerkkiä siitä, kuinka nurinkuriseksi korkeakouluopiskelu on opiskelijan talouden kannalta menossa.

Hallitus on etääntynyt opiskelijan arjesta – opiskelijat pakkolainan tielle

Ennen eduskuntaan nousua minä olin opiskelija, joka laski tarkkaan jokaisen euron, jonka käytin. Tähän aikaan vuodesta sai jännittää sitä, löytääkö kesätöitä. Kesän tienesteillä syötiin vuoden aikana monta 2,60 euron lounasta Unicafessa.

Jos hyväksyy eurojäsenyyden, hyväksyy leikkaukset

Hallituksen budjettiesitys luo pohjaa talouden uudelle nousulle. Suomen valtionvelka oli viime vuoden lopussa noin 95 miljardia euroa. Työttömyys on korkealla, talouskasvu hiipunut ja kilpailukyky rapautunut. Tilanne saadaan korjattua vain yritysten toimintaedellytyksiä parantamalla ja yrittäjyyteen kannustamalla, jotta syntyy työtä suomalaisille. Vain suurilla rakenteellisilla uudistuksilla on mahdollista pysäyttää Suomen velkaantuminen ja lopulta turvata julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan rahoitus. 

Kaksi kuplamallia

..eikä kyse ole nyt Volkswageneista, joilla on ihan oma VW AG:n huijauskuplansa. Tarkoitan sitä mikä kävi jälleen entistäkin selvemmin ilmi, kun Vladimir Putin piti puheensa Yhdysvalloissa, ja sitä, miten Suomen hallitus perustelee harhalyöntinsä eli oman kuplansa. Edellisessä miettii vain, uskooko Putin itse siihen mitä puhuu, eli elääkö oman kuplansa sisällä, vai puhuuko hän tietoisessa propagandatarkoituksessa vastoin koko muun maailman parempaa ymmärrystä, ja jälkimmäisessä, miten kaukana hallitus on Suomen taloudellisen tilanteen ymmärtämisestä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä