*

Kaija Olin-Arvola Olipa pikkuinen oravanpoika kotona Kuuselassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Takinkääntö

Keskustan takinkääntö ja uskottavuus.

Vuosi vaihtui ja keisari sai uudet vaatteet.Kyseessä tietenkin A.Kaikkosen ja Keskustan takinkääntö. On surkuhupaisaa katsella näiden poliitikkojen pelleilyä vakavissa asioissa. Kyseessä on tietenkin tämä työttömien kyykytys, jota hienosti kutsutaan nimellä aktiivimalli.( Sama pätee moneen muuhunkin hätäisesti kyhättyyn lakiin ja aloitteeseen) Miksi ensin suu vaahdossa vouhotetaan tästä ja runnotaan laki läpi kuuntelematta kansaa.

Halla-ahon sotebluffi

Kesäkuussa Jussi Halla-aho ilmoitti tukevansa hallituksen sote-politiikkaa, mutta tänään Halla-ahon mukaan soten valinnanvapaudessa on kyse hallituksen vedätyksestä, ”valtavasta taloudellisesta ja sosiaali- ja terveyspoliittisesta keikauksesta”.

Liekö laskeva kannatus säikyttänyt Jussin, joka on nyt kopinut vihervasemmiston linjaukset sote-uudistuksesta, vai onko elitismin vaststajaksi naamioitunut elitisti päättänyt laittaa uuden huijausvaihteen silmään. No ainakaan sotesotkusta Halla-aho ei nyt voi syyttää antifaa, maahanmuuttajia, eikä vihervasemmistoa.

Poliittinen takinkääntö on syysmuotia

Viimeisen vuoden aikana on poliitikkojen äänensävy mediassa muuttunut selkeästi maahanmuuton suhteen. Tuoreeltaan mm entinen sisäministerimme Rajamäki kirjoitti asiallisen, mutta hyvinkin kriittisen blogijutun massamuuttoa vastaan luetellen tästä seuraavia ongelmia. Ongelmahan liittyy EUn siirtolaispolitiikkaan ja avoinna oleviin rajoihin sekä EUn että sen jäsenvaltioiden osalta.Useat poliitikot ovat tuoneet esille samoja näkemyksiä. Samoin Halla-ahon aggressiivinen arvostelu on laantunut.

Kumpi on oikeassa, Verohallinnon harmaan talouden työryhmä vai Kankaanniemi?

Katsoin Verohallinnon harmaan talouden työryhmän lausunnon 21.10.2015 lakiehdotuksesta ja se näyttäisi olevan melkoisessa ristiriidassa Kankaanniemen, Orpon sekä Sipilän lausumiin takeisiin siitä, että 50%:n ennakkoverolla ja tietojenvaihdon kautta saatavalla kansallisuustiedolla saataisiin porsaanreiät tukittua.

Kuka sen teki

En oikein tiedä,
kuka leikkasi palkkaa.
On tuntematon.
Kuka vei eläkkeeni
sinne Caymansaarille.

On pettäjiä,
on takinkääntäjiä,
on pelaajia.
Luottamus on hävinnyt,
kelle annan ääneni?

Mitä luvataan,
voinko enää uskoa.
Pidetään lupaus.
Tehdään parempi kunta,
koko 100-vuotias maa.

 

Puoluetuet, -moraali ja poliittinen vaalinäkyvyys – case Tolppanen

[U] Aina ennen vaaleja suurimmat mediat kertovat: ”Vaalipaneelipaikat ovat rajatut, vain eduskuntapuolueet pääsevät” – näin eduskunnan ulkopuoliset puolueet ja kansanliikkeet eivät saa tasapuolisesti näkyvyyttä kuin rahalla.

 

Pettikö hallitus äänestäjät?

Välillä jopa lehdissä haukutaan hallituspuolueita lupausten ja äänestäjien pettämisestä. Ne ovatkin pettäneet. Ps, Kok, Kepu kuin myös Vihr, RKP ja SDP kirjasivat vaaliohjelmaansa noin 4- 7 miljardin säästöt. Tähän mennessä ainut saavutettu säästö on tapahtunut harkintakyvyssä, ei ole mietitty mitä sanotaan. Muut säästöt ovat kuvitteellisia eivät varmasti tuo mitään säästöä. Sote sotkusta odotetaan kolmea miljardia. Uskoo ken tahtoo. Lisätään yksi hallintoporras elikkä reilu ripaus byrokratiaa lisää.

"Saat mitä tilaat - paitsi jos äänestät Perussuomalaisia."

Iltasanomat uutisoi tänään Perussuomalaisten poistavan ytimekkään sloganina "saat mitä tilaat", josta tullut vitsinaihe alati hallituksessa takkiaan kääntävälle puolueelle. Ratkaisu on varsin ymmärrettävä, vaikkakin puoluesihteeri Slunga-Poutsalo kiistää ratkaisun johtuvan Perussuomalaisten hallituspolitiikan ja vaalilupausten ristiriidasta.

 

Ylpeä Perussuomalainen

Perussuomalaisia koskien olen lukenut kahta erilaista asiaa lähiaikoina.  Ensinnä sitä kuinka että Persut ovat rasisteja sekä fasisteja.  Minäkin olen kuulemma natsi. Ei kuulemma haittaa vaikka osa sukujuurista on juutalaisia, siltikin olen natsi. Ja rasisti. Ei haittaa vaikka suvussa olisikin ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. Kummiksikin pyydetty perheeseen jossa osa on ulkolaistaustaisia. Kai he tykkäävät kun poltan valkoinen kaapu päälläni ristejä etupihalla aina kun ovat kylässä.

Avoin kirje Timo Soinille - teit palveluksen politiikan uskottavuudelle

Olet vuosikaudet arvostellut ns. vanhojen puolueiden eurojen lapioimista Kreikkaan. Kaksissa edellisissä vaaleissa olet Kreikka-kysymyksellä ratsastanut vaalivoittoon. 

Nyt sinulla oli hallitusvastuussa mahdollisuus toimia kuten olet puhunut ja opettanut. Mutta ei. Pupu meni pöksyyn.

Perustelit omien ja kansakunnan ihmetykseksi Kreikan kolmatta tukipakettia sillä, että vaihtoehtona olisi ollut hallituksesta lähteminen ja viher-vasemmiston nouseminen hallitusvastuuseen Persujen tilalle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä